Podologische en steunende zolen.
.
... Sinds 1995 werkt schoenmakerij Nieuwenhuizen nauw samen op het gebied van podologie met fysiotherapeut en podoloog 
H.van Wylick.

Maasstraat 167
1079 BG Amsterdam.
Tel: 0206464680.


Podologie.

Last van uw voeten? Vermoeide benen? Voetklachten ten gevolge van diabetes of reuma? 
Een Podoloog/Voetbedspecialist kan helpen!

Vaak zijn voetklachten blijvend van aard, ten minste zolang u er niets aan doet. Geringe standafwijkingen van voeten kunnen verregaande consequenties hebben voor het gehele houdings- en bewegingsapparaat. Dit leidt niet alleen gemakkelijk tot klachten in de voeten, maar ook in de benen, rug en nek. Podologie, is de behandeling uitgevoerd door een Podologisch Voetbedspecialist en richt zich op het behandelen en voorkomen van klachten die voortkomen uit het niet goed functioneren van de voet tijdens het staan of het gaan.
Vaak kan deze verkeerde stand of functie van de voeten en knieŽn verregaande consequenties hebben voor de enkel, knie, heup en in de lage rug. De Podologisch Voetbedspecialist zal hiervoor corrigerende en accommoderende technieken toepassen. 

Hoe worden klachten behandeld?
Om te kunnen vaststellen of de oorzaak van een klacht of blessure van het bewegingsapparaat eventueel verholpen kan worden door de Podoloog, is specifieke deskundigheid vereist.Er wordt er een specifiek voetkundig onderzoek uitgevoerd. Dit bestaat uit;
...
.

  • Onderzoek op de podobaroscoop. ( voetspiegel)
  • Statische- en dynamische podogrammen (voetafdrukken). 
  • Analyse van het looppatroon. 
  • Beoordeling van het slijtpatroon en de vervorming van de schoenen. 
  • Uit dit onderzoek volgt een advies. Er wordt een verwachting uitgesproken omtrent het opheffen of verminderen van de klachten.
  • Wat maakt de Podologisch Voetbedspecialist?
  • Nadat alle gegevens verzameld zijn, wordt de behandelingsmogelijkheden bepaald. Dit kan ertoe leiden dat er stabiliserende zolen,steunendezolen, correctiezolen, drukontlastende zolen of andere podologische supplementen gemaakt worden.

..